looye kwekers logo

Über Looye
Wir freuen uns sehr, dass Sie daran interessiert sind uns näher kennen zu lernen. Hier erfahren Sie mehr über unser Unternehmen.

over looye
Produkte
Looye ist auf die Kultur von Tomaten spezialisiert. Aber nicht alle Tomaten sind gleich, sehen Sie sich hier unser Produktsortiment an.

looye product
Arbeiten bei Looye
Unser Unternehmen spricht Sie an und Sie wollen etwas zu unserem Erfolg beitragen? Dann sehen Sie sich unser aktuelles Stellenangebot an.

werken bij looye
 

Looye Kwekers zet zich in voor de toekomst van de bij!

Looye Honey Highway

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Looye Kwekers sluit zich als eerste teler aan bij het initiatief Honey Highway. Het gaat niet goed met de bijenpopulatie in Nederland en daar wil Looye in samenwerking met Deborah Post, de initiatiefnemer van Honey Highway, verandering in brengen. Aan de rand van het bassin in Burgerveen is daarom vandaag een bloemenzee van 1100m2 gezaaid.

Honey Highway is een initiatief waarbij bermen van Rijkswegen, Provinciale wegen, Spoorrails en Waterdijken ingezaaid worden met meerjarig streekeigen wild bloemenzaad wat is afgestemd op de grondsoort. Zodanig dat er een natuurlijk evenwicht ontstaat. Het doel van Honey Highway is dat Nederland een kleurenzee wordt zodat er voldoende voedsel is voor de bijen dat goed overwinteren mogelijk is. Het doel is het terugbrengen en behouden van inheemse wilde bijen en de Nederlandse honingbij.

Looye wil zo veel mogelijk in harmonie staan met de omgeving en natuur, dus ook met de bijen. Op initiatief van gewasbescherming specialist Teddy Hriskova is Looye in aanraking gekomen met Honey Highway. Teddy maakt zich net als Deborah zorgen over het voorbestaan van de bijen want ‘de mensheid heeft bijen nodig om voort te bestaan, om onze bloemen te bestuiven, eigenlijk alles wat groeit’.

Vandaag is de strook samen met Teddy, Deborah, directie, medewerkers van Looye. ingezaaid met meerjarig bloemenzaad.

Voor meer informatie over de Honey Highway kun je HIER terecht. 

Looye Nieuws

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Anmelden für den Newsletter