looye kwekers logo

About Looye
We’d love you to get to know us better. Here you’ll find out more about our company.

over looye
Products
At Looye we only grow tomatoes. But not all tomatoes are the same. Take a look at our product range here.

looye product
Working for Looye
Does working for us appeal to you, and would you like to be part of our team? Check out our latest vacancies here.

werken bij looye
 

Looye Kwekers zet zich in voor de toekomst van de bij!

Looye Honey Highway

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Looye Kwekers sluit zich als eerste teler aan bij het initiatief Honey Highway. Het gaat niet goed met de bijenpopulatie in Nederland en daar wil Looye in samenwerking met Deborah Post, de initiatiefnemer van Honey Highway, verandering in brengen. Aan de rand van het bassin in Burgerveen is daarom vandaag een bloemenzee van 1100m2 gezaaid.

Honey Highway is een initiatief waarbij bermen van Rijkswegen, Provinciale wegen, Spoorrails en Waterdijken ingezaaid worden met meerjarig streekeigen wild bloemenzaad wat is afgestemd op de grondsoort. Zodanig dat er een natuurlijk evenwicht ontstaat. Het doel van Honey Highway is dat Nederland een kleurenzee wordt zodat er voldoende voedsel is voor de bijen dat goed overwinteren mogelijk is. Het doel is het terugbrengen en behouden van inheemse wilde bijen en de Nederlandse honingbij.

Looye wil zo veel mogelijk in harmonie staan met de omgeving en natuur, dus ook met de bijen. Op initiatief van gewasbescherming specialist Teddy Hriskova is Looye in aanraking gekomen met Honey Highway. Teddy maakt zich net als Deborah zorgen over het voorbestaan van de bijen want ‘de mensheid heeft bijen nodig om voort te bestaan, om onze bloemen te bestuiven, eigenlijk alles wat groeit’.

Vandaag is de strook samen met Teddy, Deborah, directie, medewerkers van Looye. ingezaaid met meerjarig bloemenzaad.

Voor meer informatie over de Honey Highway kun je HIER terecht. 

Looye News

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Subscription to newsletter