looye kwekers logo

Geschiedenis

geschiedenis 650

 

Looye Kwekers is een familiebedrijf dat in 1946 gestart is door J.M. Looije, de vader van de huidige directeur Jos Looije. Het bedrijf startte als een groenteteeltbedrijf. In de jaren zeventig van de vorige eeuw is de oudste zoon, Jos Looije, in het bedrijf gekomen en is het bedrijf zich gaan specialiseren in de teelt van tomaten. Later is ook de tweede zoon, Vincent Looije, in het bedrijf gekomen. In 1992 is het bedrijf zich specificiek gaan richten op de teelt van cherrytomaten.  Sinds 2000 is het assortiment uitgebreid met troscherrytomaten.

Naast het telen van tomaten, houdt Looye zich ook bezig met de verdere stappen in de keten. Zoals het sorteren en het verpakken van het product. In 2003 zijn we zelf de verkoop van ons product gaan uitvoeren. Tot dat moment is de verkoop van product eerst via de veiling en later via samenwerkingsverbanden verlopen.monster1

We zien eigen verkoop als een centraal onderdeel van onze onderneming. Op die manier hebben we het meest direct contact met de omgeving en leren we de consument het beste kennen. En dat zijn uiteindelijk de mensen en partners waarvoor we het doen.

In 2005 hebben we ons nog meer gericht op smaaktomaten. Dit is sindsdien de focus van ons bedrijf.