looye kwekers logo

Teelt

padtomaten 650
 
In ons bedrijf staat gezond genieten voorop in alles wat wij doen. Wij willen dat u tomaten in huis kunt halen waarvan u ultiem kunt genieten. Daarom is onze teeltmethode volledig gericht op smaak. Met veel zorg en aandacht laten wij de tomatenplanten opgroeien in onze kassen. Door ons unieke teeltrecept dagen wij de tomatenplanten uit om het beste uit zichzelf te halen.
 

Wij zien een kas en alles wat erin gebeurt als een systeem. In dat systeem zit alles om tot gezonde en smaakvolle tomaten te komen. Dit begint met de tomatenplanten, maar er zijn in onze kassen ook schadelijke en nuttige insecten. Daarnaast zijn er goede en schadelijke schimmels en bacteriën. Zowel op de bovengrondse delen van de plant als in het wortelmilieu. Wij streven steeds naar evenwicht tussen alle organismen die van invloed zijn op de tomaten.

Bij de teelt geven we speciale aandacht aan het wortelmilieu. Daar ligt immers de basis van een goede groei van het gewas. Regelmatig onderzoeken we het wortelmilieu. Dit doen we niet alleen op ziekten veroorzakende organismen, maar ook op nuttige organismen. Evenwicht tussen alle vormen van bodemleven is essentieel voor een gezonde plant. Daar krijg je de lekkerste tomaten van, en dat is wat we willen. Enjoy the taste!