looye kwekers logo

De mensen aan het woord

 

pawelPaweł Zieliński - Logistiek Medewerker
Ik heet Paweł Zieliński, ik ben 24 jaar oud. Ik woon in het Zuiden van Polen, in de buurt van de stad Nysa. In Nederland woon ik samen met mijn vrouw Magda in het kleine plaatsje Monster, dat bijna aan de zee ligt. Bij Looye werk ik sinds juni 2011 als logistiek-medewerker. Ik ben geïnteresseerd in computers, daarom heb ik ook een ICT-opleiding gedaan. Mijn passie is – net als bij veel andere mannen-  auto’s. Voordat ik naar Nederland kwam werkte ik in Polen en in Duitsland. Nu werk ik hier en ben ik erg tevreden. Acht maanden geleden ben ik getrouwd met de liefde van mijn leven, Magdalena (roepnaam Magda). Momenteel houden wij ons bezig met het renoveren van ons huis in Polen.

Op mijn werk ben ik werkzaam als logistiek-medewerker. Ik moet ervoor zorgen dat alles op tijd klaar staat voor de productie en dat er orde is in de hal. Mijn werk bevalt goed, omdat ik eerder al een soortgelijke functie heb gehad.

 

michielMichiel Bontenbal – Verkoop
Sinds 2003 werk ik voor Looye en het bevalt mij hier prima. Ik zorg voor de dagelijkse afzet van onze tomaten. Veel hiervan verkoop ik via geplande programma’s aan mijn klanten. Dit zijn voornamelijk buitenlandse supermarkten. Veelal gaat dit via Nederlandse exporteurs, maar steeds vaker worden de lijnen korter en hebben wij direct contact met de buitenlandse supermarkt. Het mooie aan het werk vind ik de afwisseling. Het kan van de ene op de andere dag écht anders zijn. Tomaten zijn natuurproducten en daarom zijn producties zwaar afhankelijk van het weer. Hier moet ik bij het verkopen natuurlijk goed op in spelen. Het geeft mij telkens weer voldoening als dat lukt. 

 

teddyTeddy Hirskova – gewasbescherming
Ik werk sinds februari 2008 bij Looye. Ik ben in dienst als medewerker gewasbescherming, een nieuwe functie binnen het bedrijf. Van origine kom ik uit Bulgarije waar ik een HBO-opleiding voor gewasbescherming heb gevolgd. De verschillen met Nederland zijn erg groot, zo zijn we hier veel verder met biologische bestrijding. Via het bedrijf volg ik diverse cursussen om op het juiste niveau te komen, dat is erg prettig. Mijn eerste indrukken over het bedrijf zijn prima, tijdens mijn inwerkperiode van 2 maanden heb ik binnen alle bedrijven en binnen alle functies gewerkt om te zien hoe het bedrijf functioneert. Zo sta je dichter bij je collega’s dat werkt een stuk prettiger!