De smaak van joyn

JOYN is een trostomaat van Hollandse bodem. Vol van smaak en stevig van structuur. Een heerlijke tomaat voor in de keuken. JOYN ruikt en smaakt zoals we dat van tomaten (bijna) vergeten zijn. Mild. Prachtig. Puur.

JOYN is mooi om te zien en vooral: vol van smaak! Met frisse zoeten en zuren. Die balans haalt het beste in jouw gerechten naar boven. Soepen, salades, pasta’s en pizza’s: ze worden nóg lekkerder met JOYN!

‘JOYN is de nieuwe keukentomaat van LOOYE KWEKERS. Eindelijk een tomaat zoals tomaat hoort te smaken!’

Het leven van een JOYN tomaat

JOYN tomaten komen van Hollandse bodem. Ze worden met zorg gekweekt in de kassen van LOOYE kwekers, in Naaldwijk en Burgerveen.

Bij LOOYE kweken we tomaten op onze eigen manier. We kiezen voor smaakvolle rassen en kweken in evenwicht met de natuur. Hieronder kun je lezen hoe dat in z’n werk gaat: van goudgeel bloemetje tot vers verpakte tomaat!

Hieronder kun je, door op de icoontjes te klikken, lezen hoe dat in zijn werk gaat: van goudgeel bloemetje tot versverpakte tomaat.

Het begin

Het tomatenzaad gaat voordat het bij ons in de kas komt naar de plantenkweker. Die weet precies welke omstandigheden goed zijn voor het ontkiemen en opgroeien van tomatenzaden. Wanneer de planten ongeveer 30 centimeter hoog zijn, brengen we ze naar onze kassen.

De komst naar de kwekerij

Looye ontvangt de jonge tomatenplanten met open armen. In de warme kas staat al een plekje voor ze klaar. Onze kassen hebben een gemiddelde temperatuur van 22 graden Celsius, precies de juiste temperatuur voor de JOYN tomatenplanten. Een waterdruppelaar zorgt voor voldoende water.

Opgroeien

In de kas groeien de JOYN tomatenplanten op steenwol. Dat wordt gemaakt van vulkanisch gesteente en is een goede voedingsbodem. De plant groeit langs een touw dat we iedere week een halve slag draaien en een stukje opzij hangen. Zo kan de plant horizontaal groeien. Binnen 10 maanden kunnen ze wel 14 meter lang worden!

De bloei

Aan de JOYN tomatenplanten verschijnen kleine gele bloemetjes. In de kas staan meerdere dozen met hommels, deze noemen wij ook wel ‘hommel hotels’. In één doos zitten er vaak wel 250. De hommels bestuiven de bloemen en zo krijgt de plant uiteindelijk tomaten.

Vruchtvorming

De JOYN tomaten krijgen alle tijd om te groeien. Het duurt zo’n 8 weken voor ze volgroeid zijn. JOYN tomaten groeien in trosjes waarbij de bovenste tomaten als eerste rood worden. De bovenste tomaten aan de tros zijn daarom ook vaak het lekkerst.

De verzorging

Onze medewerkers geven veel zorg aan de tomatenplanten. Ze halen regelmatig bladeren weg zodat de tomaten voldoende zonlicht krijgen. Ook halen we regelmatig zijscheuten weg. Dit ‘dieven’ zorgt ervoor dat er voldoende voeding en energie naar de JOYN tomaten gaat.

Het plukken

Onze medewerkers oogsten de tomaten met de hand. Heel voorzichtig, zodat de vruchten niet beschadigd worden. Daarna brengen we de JOYN tomaten naar ons verpakkingsbedrijf. Hier krijgen ze een op maat gemaakt jasje in de vorm van een mooie en opvallende verpakking.

Op naar de versspecialist

In ons verpakkingsbedrijf worden de JOYN tomaten nog eens goed bekeken en geproefd. Zo houden we de smaak voor je in de gaten. Hierna gaan de tomaten mee met de leveranciers, op weg naar de winkel van de versspecialist.

Ontdek the perfect match

Sluit je ogen. Denk aan een warme, overheerlijke pizza uit de houtoven. Pak een JOYN tomaat. Adem diep in en ruik de geur van de tomaat. Neem een hap en proef… Proef nog eens goed… Gefeliciteerd!

Je hebt The Perfect Match gevonden! De heerlijke smaak van JOYN tomaat en pizza! JOYN staat voor verrassende smaakcombinaties. Ontdek ze met deze lekkere recepten.

‘PIZETTE’ a la LOOYE

Mini pizza met tomatensaus, buffelmozzarella, prosciutto en rucola

Het laatste nieuws

We houden je graag op de hoogte van al het nieuws over tomaten en lekker eten. En met nieuwe recepten natuurlijk. Er gebeurt meer dan je denkt!

170209-JOYN-Spaaractie-1920x1080px[4]

WINNAARS JOYN® SPAARACTIE

| Nieuws | No Comments

De spaaractie JOYN® zit erop! Dit betekent dat wij de eervolle taak hadden om 30 Véritables te verloten. Met deze kruidentuin voor binnen kun je op eenvoudige manier…

Lees verder
Looye-JOYN

VIDEO: JOYN op Taste of Amsterdam

| Nieuws | No Comments

Van donderdag 2 juni tot zondag 5 juni stonden wij van JOYN met een stand op het foodfestival Taste of Amsterdam. Benieuwd hoe het was? Bekijk dan hier onze aftermovie.

Lees verder
JOYN - Verpackung

JOYN: de nieuwe smaakvolle tomaat van Looye Kwekers

| Nieuws | No Comments

Sappig. Stevig. Mooi om te zien, maar vooral: vol van smaak. Dat is JOYN, de nieuwe keukentomaat van Looye Kwekers.  Op maandag 23 mei tot en met zondag 29 mei wordt JOYN geïntroduceerd op de Libelle Zomerweek.

Lees verder
NAALDWIJK - Bedrijfsreportage en portretten Looije Tomaten.
© Foto: Nils van Houts

Joyn Rondleidingen

| Nieuws | No Comments

Lijkt het je leuk om te zien hoe JOYN tomaten groeien? We geven geregeld een rondleiding door onze kassen. We nodigen je graag uit om een keer langs te komen!

Lees verder
NAALDWIJK - Bedrijfsreportage en portretten Looije Tomaten.
© Foto: Nils van Houts

Actievoorwaarden spaaractie JOYN®

| Nieuws | No Comments

Lees hier de actievoorwaarden die gelden voor de spaaractie JOYN®.

Lees verder
JOYN - The Perfect Match - by Looye kwekers

Spaar voor leuke prijzen met JOYN

| Nieuws | No Comments

JOYN staat garant voor (smaak)kwaliteit én ook voor leuke prijzen!

Lees verder

JOYN the parade! Doe mee en blijf op de hoogte

JOYN trekt door het land. Je komt ons bijvoorbeeld tegen op de markt en op verschillende leuke evenementen. Blijf op de hoogte en doe mee!

Schrijf je in op de nieuwsbrief van LOOYE kwekers met daarin: foody nieuws, lekkere recepten en handige tips voor in de keuken.

Waar vind je JOYN ?

JOYN is niet zomaar een tomaat. En zeker niet overal verkrijgbaar! Je vindt JOYN bij de betere versspecialist. Want die heeft passie voor zijn vak, net zoals wij! JOYN tomaten worden aan de tros verkocht. Dan weet je zeker dat ze heel veel smaak hebben.

Wil je weten welke versspecialist bij jou in de buurt JOYN verkoopt? Vul hieronder je postcode in. Of vraag je eigen versspecialist of hij JOYN tomaten voor je wil bestellen.

Zoek een versspecialist bij jou in de buurt

Ben je zelf een gepassioneerd versspecialist en wil je ook op de kaart staan? Klik hier voor meer informatie en vraag een proefpakket aan.

   Wist je dat

   Er over tomaten echt veel te vertellen valt? We kweken en verzorgen onze JOYN tomaten met zorg en héél veel aandacht voor smaak. Het is echt een mooi vak!

   22

   Graden celsius

   Onze kassen hebben een gemiddelde temperatuur van 22 graden Celsius, dit is een heerlijke temperatuur voor tomatenplanten.

   500

   Ijverige hommels

   Zoveel hommels zitten er in één ‘hommelhotel’! Deze dozen staan op meerdere plekken in onze kassen. De hommels bestuiven de gele bloemetjes van de tomatenplanten.

   8

   Weken groeien

   Onze tomaten nemen rustig hun tijd om te groeien. Het duurt zo’n 8 weken voordat de JOYN tomaten volgroeid zijn.